понеделник, 19 ноември 2012 г.

Вече в Италия!


В последните три години съм се убедил, че Италия е идеалното място за футболен туризъм. Тя съчетава в себе си няколко важни неща: близо е до България, до няколко града там се лети с евтини самолетни билети, има няколко елитни отбора, които гарантирано играят големи мачове, храната и виното са супер, билетите за мачове са на достъпни цени и се намират сравнително лесно.
Тази година буквално хвърлям дюшеш. Петият кръг на Шампионска лига предлага най-завързания мач в групите Ювентус – Челси, в който залогът е голям и последният съдийски сигнал може да донесе за първи път в историята отпадане на шампиона в групата или пък същата участ ще сполети най-големия италиански клуб. Два дни по-късно мога да гледам моя любим отбор Тотнъм в Рим срещу Лацио в решителен мач за класиране в елиминациите на Лига Европа.
Маршрутът е София – Форли – Болоня – Торино – Генуа – Рим – Болоня – Форли – София, а освен това, което ще предложат двата мача смятам да ви предложа още няколко интересни теми: Футболът в Торино, местното дерби между Юве и едноименния тим, където е мястото на Болоня в италианския футбол, сблъсъците между Сампдория и Дженоа в града-люлка на италианския футбол, как Рома и Лацио си разделят вечния град и много практически съвети и впечатления от футболния туризъм на Апенините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар